<

Мін’юст заборонив трьом компартіям брати участь у виборах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 24.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Комуністи збиралися брати участь у місцевих виборах 25-го жовтня.

Міністерство юстиції України видало акт, за  яким три комуністичні партії, існуючі в Україні, законодавчо втрачають можливість брати участь у політичному житті держави, в тому числі і у виборчому процесі. Про це повідомив глава РНБО України Олександр Турчинов на прес-конференції в п’ятницю, 24 липня, – пише Корреспондент.

“Сьогодні міністр юстиції відповідно до ухваленого Верховною Радою закону підписав рішення, згідно з яким комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб’єктом політичних і виборчих процесів”, – сказав він

У свою чергу глава Мін’юсту України Павло Петренко уточнив, що таке рішення прийняте щодо трьох політичних партій – Комуністичної партії України, Компартії (оновленої) та Комуністичної партія України робітників і селян.

“Після прийняття законів (про декомунізацію, – ред.) була створена незалежна комісія, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні – КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки”. Ця політична сила і дві інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб’єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни”, – заявив Петренко н.

Він підкреслив, що Мін’юст доведе процес заборони всіх компартій до логічного завершення та прийняття відповідного судового рішення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця