<

Міноборони РФ розробило документ, що дозволяє збивати цивільні літаки над Росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 11.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

Міністерство оборони Росії підготувало проект постанови, згідно з яким дозволяється збивати цивільні літаки, які порушили російський кордон.

Документ “Про порядок застосування зброї і бойової техніки при охороні державного кордону РФ в повітряному просторі РФ” опублікований на сайті російського уряду, повідомляє УП.

У документі йдеться про те, що якщо літак не реагує, коли “подаються йому радіокоманди або візуальні сигнали і продовжує політ в глиб території або до найважливіших об’єктів Російської Федерації”, то повітряне судно примушується до посадки на аеродром або до виходу за межі російського повітряного простору.

У проекті постанови зазначається, що якщо екіпаж цивільного або іншого літака відмовляється виконувати наказ на посадку або виліт за межі повітряного простору, і політ літака загрожує “масовою загибеллю людей, екологічною катастрофою або нападом на стратегічні об’єкти”, то його можна буде збивати.

Автори документа уточнюють, що за відсутності такої небезпеки “зброю і бойову техніку чергових сил на поразку не застосовують”. Однак, як військові визначатимуть ознаки подібної небезпеки від цивільного літака, не уточнюється.

Згідно з постановою, російські військові повинні застосовувати заходи з реагування вже в тому випадку, якщо літак-порушник наблизиться до держкордону на 50 км. Для Східного військового округу така відстань складає 100 км і менше, а в прикордонній приморській смузі – 150 км.

Наразі проект пропонуєтья для обговорення

Нагадаємо, 17 липня 2014 року “Боїнг-777” авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав у захопленій Донецькій області – усі 298 осіб загинули.

Експерти встановили, що пасажирський літак збили з установки “Бук”, привезеної бойовикам із Росії. РФ свою причетність заперечує.




коментарів: 6
  1. Росія сама себе перетворює на великий, загороджений від цивілізованого світу бункер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця