<

Міноборони пояснило роздачу повісток на вулиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:05 | 6.02.2023 / Новини / /
Перегляди
492
/ Коментарі відсутні

В Україні з початку війни оголошена мобілізація. Тому усі військовозобовʼязані, які підпадають під критерії, мають стати на облік.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтервʼю виданню Українська правда.

“Якщо ви військовозобов’язаний, жили в Києві, переїхали в Ужгород, у Львів, Тернополі, Чернівці – де б ви не перебували – маєте піти і стати на облік. Не всі це роблять”, – заявив він.

Міністр підкреслив, що представники центрів комплектації змушені давати повістки чоловікам призовного віку.

“Якщо вони бачать чоловіка призовного віку, живого здорового, йому дається повістка і він зобов’язаний з’явитися. Це ж не означає, що завтра він буде мобілізований. Він має з’явитися показати документи, має бути спілкування. Може, він скаже: “так, вік у мене призовний, але в мене є якісь застереження, або в мене 4 дітей”. Окей, прийди, покажи і все”, – заявив Резніков.

Він додав, що основний масив добровольців був у лютому-березні.

“Але Конституція України існує, ми з вами про неї вже згадували, і в ній є обов’язок громадянина України захищати свою країну. І якщо ти військовозобов’язаний, підпадаєш під критерії, сектор безпеки і оборони має право закликати тебе до строю”, – заявив міністр.

Резніков заявив, що було б коректно вийти і говорити з народом, що ЗСУ зараз потрібно більше людей, але іноді причиною проблеми щодо видачі повісток у громадських місцях є брак комунікації або неякісна комунікація.

“Тут хто хоче може давати оцінки – що в моєму персональному кейсі, який ми з вами вже розібрали, що в загальному. Зараз працівники Міноборони, медіа, сектор безпеки і оборони зробили єдиний медіа-хаб, ми працюємо на те, щоб це був one voice. Є вже промо-листівки, борди і ролики, які будуть пропагувати такі речі”, – додав міністр.

Крім того, він підкреслив, що в Україні мобілізація оголошена з початку воєнного стану, а в законі про нього прописані певні норми.

“Є певні норми, які там вказані по чисельності, Генеральний штаб їх знає і ми працюємо в цих нормах. Йде системна й планова робота, поповнення запасів, відновлення втрат, адже, гинуть наші хлопці й дівчата, також поранені є. Але такого щось “вау”, як в Росії – ні, такого у нас немає”, – розповів Резніков.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер