<

Міноборони показало збирання літака Ан-178 для армії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 4.04.2021 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Показали фото створення першого з трьох літаків Ан-178-100Р на замовлення Міністерства оборони для Збройних сил України. Складання відбувається на ДП “Антонов” відповідно до графіка.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Виробничий процес триває навіть в умовах карантинних обмежень. Наразі тривають роботи із стапельного складання фюзеляжу Ан-178-100Р. Завершити їх планується до 31 травня.

У агрегатних цехах будують крило, хвостове оперення, елементи систем та інші деталі. А вже на початку червня каркас фюзеляжу для першого Ан-178 заплановано зняти зі стапелів, аби пристикувати до нього крило і встановити хвостове оперення.

“Повітряні сили ЗСУ чекають на цю крилату машину, що має замінити транспортні літаки попереднього покоління. Тому нам важливо знати, що всі роботи «Антоновим» ведуться штатно навіть в умовах карантинних обмежень. Розраховуємо, що розпочате «омолодження» армійської транспортної авіації дасть поштовх іншим якісним змінам всього військового авіапарку”, – зазначив Міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, однією з основних переваг Ан-178 під час вибору «транспортника» для Збройних Сил стала здатність цієї моделі «Антонова» опускатися на основних стійках літака, що пришвидшує завантаження-вивантаження військової техніки, яка своїм ходом заїжджає у вантажну кабіну.

“Ан-178 є середнім транспортним літаком, створеним із застосуванням найсучасніших світових авіаційних технологій, що здатен перекидати 86 десантників, озброєння й легку військову техніку. А це вже дає перевагу щодо мобільності та безпечності доставки особового складу для виконання завдань оборони України”, – додав Андрій Таран.

Варто зазначити, що усі складові Ан-178-100Р, зокрема, фюзеляж, крило, хвіст побудують на виробничих потужностях ДП «Антонов». Інші вітчизняні виробники поставлять для цих літаків такі важливі агрегати, як двигуни, шасі, гальмівне колесо, систему управління тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер