<

Міністри фінансів ЄС готові негайно впровадити вже схвалені санкції до РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 25.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
144
/ Коментарі відсутні

Міністри фінансів країн-членів Європейського Союзу заявляють про готовність негайно ввести в дію фінансово-економічні санкції, схвалені лідерами ЄС.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів фінансів, Центрального європейського банку та Європейської комісії, текст якої поширений у п’ятницю в Брюсселі, інформує Інтерфакс-Україна.

“Вчора ввечері на Європейській раді лідери домовилися про обмежувальні заходи, які спричинять масштабні та серйозні наслідки для Росії. Ми, міністри фінансів, негайно впровадимо ці фінансово-економічні санкції. Ці санкції діятимуть стільки, скільки потрібно, і доповнюватимуться додатковими рішеннями. Ми попросили Європейську комісію та ЄЦБ оцінити наслідки подальшого обмеження доступу російських установ до фінансової системи. Усі варіанти на столі”, – йдеться у заяві.

Міністри констатували, що “єдність європейських країн та міць нашої європейської економіки дадуть змогу пом’якшити наслідки кризи”.

“Ми вживемо відповідних заходів, щоб обмежити наслідки для наших громадян та бізнесу”, – наголошується в заяві.

Крім того, повідомляється, що питанням обговорення були “економічні наслідки цієї геополітичної кризи, зокрема для енергетичного сектору”.

“Ми сповнені рішучості прискорити виконання програми, розпочатої в останні місяці, для зміцнення нашої економічної незалежності та забезпечення сталого зростання”, – запевнили вони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер