<

Міністр Насалик пообіцяв працівникам вугільної галузі погасити заборгованість до Дня шахтаря

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:24 | 21.07.2016 / Новини / /
Перегляди
131
/ коментарі 4

20-го липня представники НПГУ, учасники протесту в Києві, впродовж 4-х годин обговорювали нагальні питання з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.

Профільний міністр погодився виконати вимоги гірників. З Насаликом зустрічався Сергій Демченко – голова профспілкової організації шахтарів з Нововолинська:

“Бесіда була цікава, за участю профспілок та ЦК “Азов”. Дійшли до того, що міністр пообіцяв виплатити гроші за травень наступного тижня, також буде створений уповноважений орган – координаційна рада – в яку увійдуть представники НПГУ, за їх участю тепер розглядатимуться найважливіші питання вугільної галузі.

Зрештою, міністр погодився виконати всі вимоги, що стосувалися безпосередньо його персони. Обіцяв, що проблем з реалізацією вугілля не буде. Щодо завезення вугілля з окупованих територій пояснив, що така практика була завжди, адже “чорне золото” з так званої антрацитової групи добувають лише там”.

Сергій Демченко також впевнений, що однією з причин затримки заробітної плати гірникам є неузгоджені дії міністерства енергетики та фінансів.

Шахтарі попередили Насалика, який довго уникав спілкування з ними, що у разі невиконання поставлених вимог акція протесту повториться масово, за участю представників усіх осередків Незалежної профспілки.




коментарів: 4
  1. Та скільки можна то все узгоджувати? А до наступного тижня як дожити, якщо в кишені навіть копійки не дзвинять? Жах! Я б на тих подивилась, якби їм так ЗП платили!

  2. ТАк давайте їм дати зарплату звичайного гірника і платити її так ,як вони нам її платять , а якщо взятку візьме то на місці розтріляти тоді буде справедливо ! хто за?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок