<

Міністр інфраструктури озповів, коли на Волині завершать ремонт дороги Львів – Луцьк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:32 | 5.02.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відзвітував про низку відремонтованих доріг.

Під час години уряду в Верховній Раді він відповів на запитання про результати експерименту з фінансування ремонту доріг загального користування у Волинській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях за рахунок додаткових надходжень від митних платежів, – пише Українська правда.

За словами міністра, експеримент по митниці дав «феноменальні результати» з вересня минулого року.

Так, у Львівській області з 1 вересня до 30 грудня 2015 року «було зібрано додатково до обласного бюджету майже 291 мільйон гривень» від перенадходження митних платежів. І за рахунок цих коштів відремонтовано декілька ділянок автошляхів.

Пивоварський сказав, що на ділянці дороги M-17 Львів – Радехів – Луцьк була «відремонтована практично вся ділянка від Львова до Волинської області, крім міста Радехів».

«Це дорога, яка не ремонтувалася більше 35 років. Це дорога, де почали вимирати села, бо це реально був напрямок. Дорога відремонтована, працює – експеримент спрацював. На цю дорогу була витрачено 177 мільйонів гривень», – сказав він, зазначивши, що підрядником була турецька компанія «Онур Констракшн Інтернешнл».

Волинь отримала від митних надходжень на дороги 94 мільйони гривень.

«Частина цих грошей – всього 300 тисяч гривень – була використана на проектування дороги Львів – Радехів – Луцьк, з березня почнеться ремонт дороги від кордону зі Львівською областю в сторону Луцька. І наступного року, у першій половині року, буде завершено повністю будівництво цього відрізку», – сказав міністр.

«Таким чином, завдяки даному експерименту повністю буде відновлено напрямок Львів – Луцьк через Радехів, що дозволить економити водіям величезні гроші, тому що альтернативний шлях – через Рівне – майже на 90 кілометрів довше», – зазначив Пивоварський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок