<

Міністерство освіти тимчасово не видаватиме ліцензії вишам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 23.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство освіти і науки призупинило ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти.

Про це йдеться у листі-роз’ясненні МОН, що адресоване керівникам наукових установ, закладів вищої, післядипломної та фахової передвищої освіти, – повідомляє Освіта.ua.

Причиною призупинення процесу ліцензування є суттєві зміни, що відбулись у законодавчому полі України.

У Міносвіти зазначають, що призупинення ліцензування триватиме до затвердження нової редакції Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності, переліку професій, для яких запроваджується додаткове регулювання, та порядку проведення виїзної ліцензійної експертизи.

Усі ліцензійні справи, отримані МОН до 15 січня 2020 року включно, розглянуті у встановленому порядку відповідно до чинного на той час законодавства.

Наразі процедура ліцензування здійснюється МОН у сфері післядипломної, фахової передвищої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до Ліцензійних умов.

Ліцензії на провадження освітньої діяльності за рівнями та спеціальностями, дійсні на день набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», дають право на переоформлення ліцензій на провадження освітньої діяльності за відповідними рівнями із збереженням ліцензованого обсягу без проходження ліцензування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер