<

Мінінфраструктури розглядає аеропорт «Львів» як перший для відновлення роботи, якщо будуть гарантії безпеки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:23 | 12.09.2022 / Новини / /
Перегляди
108
/ Коментарі відсутні

У разі, якщо Україна отримає гарантії безпеки від міжнародних партнерів щодо польотів цивільних суден, першим свою роботу може відновити аеропорт «Львів».

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), цитує «Інтерфакс-Україна».

Він розповів, що технічно для відновлення роботи аеропортів в Україні необхідно до двох тижнів, проте практично це можна зробити лише за гарантій безпеки. Йдеться про гарантії безпеки від міжнародних партнерів, зокрема ООН, як це було з Чорноморською зерновою ініціативою.

Кубраков наголосив, що основна перешкода для відновлення польотів цивільних суден — безпека, а не технічні питання.

Нагадаємо, українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабного вторгнення рф до України, тобто з 24 лютого.

Попри це голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко в липні заявив про можливість відновлення пасажирських рейсів із міжнародного аеропорту «Ужгород». Пояснювали це тим, що його злітно-посадкова смуга частково розташована в повітряному просторі Словаччини, який є відкритим. Чубірко заявляв, що цей «колишній мінус став його плюсом» і його треба використовувати.

Разом із тим закарпатські депутати схвалили рішення про виділення 26 мільйонів гривень на збільшення статутного фонду аеропорту: «Щоб провести необхідні процедури, отримати дозволи, побудувати необхідні будівлі й нарешті починати заробляти, а не рахувати збитки».

Утім, у серпні голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що Міжнародний аеропорт «Ужгород» не готовий відновити авіасполучення найближчим часом, а «небо над Україною закрите, так само як і закриті всі аеропорти».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер