<

Мінфін прокоментував виграш Україною апеляції щодо «боргу Януковича»‍

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:05 | 14.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Міністерстві фінансів вважають, що Україні вдасться переконати Верховний Суд визнати та залишити в силі висновки Апеляційного суду.

Про це повідомили у прес-службі міністерства.

“У будь-якому випадку Україна з нетерпінням чекає на можливість невдовзі заявити свої аргументи та надати докази свавільних актів агресії Росії у ході повного та відкритого розгляду справи в англійському суді”, – відзначили у Мінфіні.

За результатами розгляду Апеляційним судом Англії апеляції України на рішення англійського суду першої інстанції Україна виграла з питання необхідності розгляду аргументів щодо примусу у повному судовому процесі та з питання необхідності постійного зупинення провадження, якби англійський суд дійшов висновку про неможливість розгляду аргументів України щодо примусу.

Таким чином, Україна успішно оскаржила рішення, постановлене суддею Блером.

При цьому Україна програла з питань дієздатності, повноважень, непрямих умов та контрзаходів, а також із питання наявності інших вагомих підстав для повного судового розгляду.

Як відзначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, одностайні висновки Апеляційного суду надають Україні можливість представити перед судом свою давно відстоювану позицію  про те, що угоди стосовно єврооблігацій на суму $3 млрд є ”нікчемними та не підлягають примусовому виконанню”.

“Це зумовлено зухвалими погрозами та актами агресії, які Росія вчинила проти України не тільки напередодні укладення відповідних угод, завдяки чому й забезпечила їх підписання, а також у період після підписання, та які вона продовжує чинити дотепер”, – підкреслила вона.

За словами Маркарової, Росія повинна нести відповідальність за свої “міжнародно-протиправні діяння, і англійський суд чітко дав зрозуміти, що не ухилятиметься від прийняття рішення з цього питання”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер