<

Міненерго пропонує ввести надзвичайний стан через дефіцит вугілля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:32 | 13.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Через блокаду Донбасу вугілля залишилося на 40 днів, а за введення надзвичайного стану – до 100 днів, заявив глава міністерства.

Міністерство палива та енергетики і Укренерго запропонували Кабміну ввести надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту з неконтрольованих територій Донбасу, – пише Корреспондент.

В Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, за якими поставляється вугілля з неконтрольованих територій Донбасу.

Про це під час засідання антикризового енергетичного штабу заявили в. о. директора Укренерго Всеволод Ковальчук і глава Міненерго Ігор Насалик.

“З огляду на дефіцит антрацитової групи, пов’язаний з непостачанням сировини з альтернативних джерел, міністерство ініціює введення надзвичайного стану в енергетичній сфері”, – сказав Насалик.

Він зазначив, що загалом на складах зараз знаходиться 927 тис. т антрациту при тому, що середньодобове споживання становить близько 30 тис. т за добу, тобто – на 40 діб.

“У середньому запасів антрациту вистачить на майже 40 діб. Але треба вважати, що на різних станціях різний запас вугілля. Насправді ж це значення на антрацитових станціях коливаються від 14 до 100 днів за умови введення надзвичайного стану”, – додав Ковальчук.

За його словами, коли будуть опрацьовані залишки вугілля, будуть застосовуватися спеціальні графіки для аварійних відключень.




коментарів: 3
  1. Про що думали наші керманичі три роки? Якщо так звані днр в любу хвилину можуть перестати поставляти нам вугілля. Тоді де будуть шукати винних?

  2. як завжди – винний путін…

    Вице-премьер Украины Геннадий Зубко заявил, что Россия спровоцировала блокировку поставок антрацитового угля из Донбасса.

  3. Будьте уважні,той самий Насалик,робив заяви що вігілля вистачить…все решта піар.Ахметов заставить зняти блокаду залізничних шляхів,він втрачає на цьому свої кошти…а дехто відкати!Тепер УКРАЇНЦІ залежать не тільки від російського газу,а ще й від УКРАЇНСЬКОГО вугілля!Ганьба!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер