<

Міліція взяла під контроль дотримання заборони на використання феєрверків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:30 | 31.12.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На період новорічних свят у Волинській області буду проводити посилені патрулювання із залученням Нацгвардії та громадських формувань. Також правоохороніці планують посилено контролювати, чи не використовують волиняни феєрверки попри заборону місцевих рад.

Про це розповіли начальник управління МВС у Волинській області Петро Шпига та начальник міліції громадської безпеки області Анатолій Шумик під час брифінгу у вівторок, 30 грудня , – пише Громадське.Волинь

За словами Шумика, до охорони громадського порядку на новорічні свята залучать 318 працівників міліції, зокрема 40 бійців Нацгвардії, а також активістів громадських формувань із охорони громадського порядку. Зокрема посилять патрулі та слідчо-оперативні групи.

Начальник УМВС Петро Шпига розповів, що основне завдання правоохоронців, не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації та проконтролювати збереження порядку під час новорічних свят.

Анатолій Шумик наголосив, що у багатьох населених пунктах Волині, зокрема у Луцьку, заборонили використання феєрверків під час новорічних свят. Тому, щоб бортися проти цього, а також проти незаконного збуту піротехніки, проводять профілактичні бесіди із 24 легальними продавцями, притягають до відповідальності «нелегалів» та планують під час свят притягати до відповідальності за використання піротехніки.
Йшлося під час брифінгу також про нелегальний продаж ялинок, із яким правоохоронці борються напередодні Нового року. Зокрема вже притягнули до відповідальності 47 осіб та вилучили 523 одиниці хвойних дерев на суму 33 тисячі гривень. Нагадаємо, згідно законодавства всі «зелені красу» повинні мати чіпи, що свідчить про їх «легальне походження».

Також Петро Шпига закликав волинян під час свят не бути байдужими до людей, які через алкогольне сп’яннія не можуть пересуватися та ризикують замерзнути на вулиці. Про таких людей просять повідомляти у міліцію та швидку, щоб врятувати.

Також він закликає волинян бути обачним під час масових заходів та звертати увагу на підозрілі пакунки, які залишають у людних місцях, і повідомляти про них на гарячу лінію «102».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа