<

(Оновлено) Міліціонера з Володимира-Волинського судять за рекетирство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 13.03.2015 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Розіграли та ще на цьому й заробили.

У Нововолинську затримали двох правоохоронців, трьох їхніх друзів та колишнього засудженого за те, що вони організували затримання чоловіка, який ніби то торгував марихуаною. Потім йому пропонували заплатити за не притягнення його до кримінальної відповідальності і таким чином «збрили» з нього понад 300 000 гривень, – пише видання “Під Прицілом“.

Справу розглядали в Нововолинському міському суді. Отож, як йдеться у справі, раніше засуджений до 11 років позбавлення волі чоловік зустрівся зі старшим дільничним інспектором Володимир-Волинського міськвідділу і розповів про одного молодика, який ніби то торгує марихуаною. Мовляв, його можна було б затримати, а потім вимагати гроші за не викриття.

Правоохоронцю сподобалась ця ідея. і чоловіки почали мізкувати, як би то провернути таку операцію і кого до неї залучити.

Відтак, до «банди» покликали ще одного правоохоронця, друга та кума одного з них, а також знайшли людину, яка зіграла б роль покупця.

Між усіма учасниками операції «затримання» розподілили ролі та завдання, узгодили час, умови та місце проведення.

Чоловіки, які ніби то затримували потерпілого, мусили спровокувати його. щоб він подзвонив знайомому, тобто самому «наводчику», а той повинен був порадити затриманому відкупитися від міліціонерів.

Коли ж настав «день ікс», учасники групи затримання зайняли свої позиції, одягнули маски, запаслися кайданками та табельною зброєю і чекали на «продавця».

Коли ж потерпілий, тобто продавець зустрівся з підставним покупцем  учасники операції побігли до них з криками «Стій, міліція!».

Далі все йшло за планом ‒ потерпілий справді повірив, що його затримують працівники міліції, і таки подзвонив до свого знайомого, який і був організатором його ж затримання. Чоловік розповів знайомому про суть справи і запитав, як краще вирішити цю ситуацію. У відповідь почув, що його зможуть «відмазати» за 20 тисяч доларів.

Той погодився, хоча й не мав такої суми грошей. Коли його привезли додому за грошима, чоловік віддав 2 тисячі євро, 1 500 доларів, 48 тисяч гривень, золотий ланцюжок з хрестиком, який коштував більше 25 тисяч гривень. Через кілька днів віддав організатору оборудки ще 400 євро, 3 700 гривень та 1 тисячу доларів.

Усі кошти «актори» ділили між собою.

Однак і цього їм виявилося мало і вони почали думати, як би ще «збити» грошей з потерпілого.

Після цього правоохоронці зв’язалися з адвокатом, який повинен був захищати «покупця» наркотиків і просили його переказати потерпілому, що його клієнт наразі затриманий і в будь-який час може викрити його, а тому необхідно дати правоохоронцям ще 6 тисяч доларів.

Адвокат зустрівся з жертвою «розіграшу» і все йому переказав. Чоловік погодився заплатити кошти і разом з тим розповів юристу про 20 000 доларів, які він уже заплатив за те, аби проти нього не відкривали кримінал.

Через кілька днів потерпілий віддав адвокату 6 тисяч доларів, а той, у свою чергу передав кошти правоохоронцям.

Однак через деякий час до чоловіка, якого намагалися затримати, знову зателефонували і запропонували зустрітися.

Уже при зустрічі правоохоронці показали чоловіку, що мають диктофонний запис його розмови з адвокатом і тим самим можна легко довести його вину. За знищення аудіозапису шантажисти назвали ціну у 4 тисячі доларів.

І цього разу житель Нововолинська знайшов кошти.

Втім уже через місяць до нього подзвонив так званий покупець і сказав, що ніби він позичив 5 тисяч доларів у чоловіка на прізвисько «лапа», щоб його випустили з-під варти, а тепер він не має чим віддавати борг. Тому ці кошти знову ж таки повинен заплатити потерпілий.

Будучи у безвихідній ситуації чоловік вирішив віддати свій автомобіль марки «Mazda 6», який згодом переписали на одного з міліціянтів, який брав участь у його затриманні.

Загалом чоловіка за місяць «роззули» на 305 тисяч гривень.

Але невдовзі після оборудки «перевертнів в погонах» викрили і відкрили кримінальне провадження.

Усі учасники потрапили на лаву підсудних.

Організатору призначили 7 з половиною років позбавлення волі, старшому дільничному Володимир-Волинського міськвідділу – 5,2, решта учасників угрупування отримали 5 та 3 роки ув’язнення, а 2 роки за гратами отримав псевдо-покупець.

Втім засуджені оскаржили вирок і справа наразі розглядається в Апеляційному суді Волинської області.




коментарів: 3
  1. Пани міліціонаври, а займатись пошуками нормальних наркоторговців не хочете?
    Наприклад, з Матахарою розберіться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер