<

Мешканець Рівного хотів вивезти понад 5 кілограмів унікального бурштину до арабської країни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 16.11.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки повідомила про затримання чоловіка, який намагався вивезти до однієї з країн Перської затоки 18 рідкісних експонатів бурштину-сирцю.

Йдеться про контрабанду 5,4 кілограма унікального бурштину-сирцю великих фракцій, деякі з яких важать понад 700 грамів, повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Рівненської області систематично вивозили необроблений бурштин з України до однієї з країн Перської затоки. Ділки скуповували незаконно видобуте каміння у північних районах Рівненщини», — йдеться у повідомленні.

Так, за даними СБУ, мешканець Рівного намагався вивезти з України через міжнародний пункт пропуску аеропорту «Бориспіль» 18 рідкісних експонатів бурштину-сирцю.

Таке каміння є ексклюзивним та вартість кожного визначається індивідуально. Орієнтовна вартість виявленого бурштину за цінами чорного ринку становить кілька десятків тисяч доларів США.

Наразі бурштин вилучено і направлено для проведення відповідного дослідження. Після експертизи буде вирішуватись питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 240-1 Кримінального кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа