<

Меру Львова Андрію Садовому проситимуть заставу у 50 мільйонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 22.11.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Сторона обвинувачення буде клопотати про заставу для мера Львова Андрія Садового, якому 21-го листопада оголосили про підозру у зловживанні владою, в розмірі 50 мільйонів гривень.

Про це інформує Українська правда.

“Обвинувачення буде клопотати про заставу у 50 мільйонів без тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

Запобіжний захід Садовому будуть обирати у Вищому антикорупційному суді.

21-го листопада стало відомо, що САП оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.

Йдеться про “зловживання під час операцій із земельними ділянками, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, які завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень”.

Слідство встановило, що понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовцями Львівської міськради без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

У САП також повідомили, що продана земля взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради області, як земля сільськогосподарського призначення.

Посадовцям Львівської міськради інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ККУ.

Земельна ділянка у 23 гектари на момент продажу в кінці 2015 року була спірною, бо не були визначені межі міста Львів і села Рясне-Руське. Станом на 2015 рік на цій ділянці були людські городи, паї майже 300 мешканців Рясне-Руського.

Проте у 2017 році Львівська міськрада затвердила меморандум із Рясне-Руською сільською радою. Ухвалою встановлювалася межа Львова і спірна ділянка перейшла до Львова. Також громада села мала припинити протестувати проти будівництва на цій території індустріального парку компанією “СіТіПарк”.

Правоохоронці вважають, що проєкт землеустрою, за яким ділянка відводиться під парк, “не відповідає за складом і змістом вимогам земельного законодавства та іншим нормативним документам з питань землеустрою та землекористування, чинних на дату його затвердження”. 

Зокрема, земельні ділянки розташовані або за межами Львова, або частково у Львові, але в межах земель колишнього колгоспу “Нове життя”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер