<

Меркель, Порошенко, Олланд обговорили Крим, Донбас та звільнення Савченко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:31 | 17.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Лідери країн у Брюсселі поговорили про вибори на Донбасі і про звільнення Савченко.

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі в Брюсселі обговорили питання виконання мінських домовленостей і політичну ситуацію в Україні, – пише Корреспондент.

“Лідери Німеччини і Франції підтвердили, що санкції Європейського Союзу проти Росії будуть збережені до повного виконання Москвою мінських домовленостей”, – йдеться в повідомленні прес-служби президента України.
Згідно з повідомленням, лідери країн висловили стурбованість погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. “Сторони підкреслили важливість імплементації мінських домовленостей. Співрозмовники підкреслили важливість припинення вогню, відводу російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянках українсько-російського кордону”, – зазначено в повідомленні.

Лідери Німеччини, Франції і України також зауважили на важливості проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей згідно з українським законодавством і принципами ОБСЄ за умови гарантованої безпеки.

Також Меркель і Олланд підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання анексії Криму.

“Порошенко, Меркель і Олланд спільно закликали негайно звільнити і повернути в Україну українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в’язниці. Троє лідерів наголосили на важливості звільнення всіх заручників, що передбачене мінськими домовленостями”, – йдеться в повідомленні.

Меркель і Олланд також висловили підтримку українським реформам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер