<

Менше сотні волинян хочуть іти на контрактну службу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 21.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

19 лютого у Луцьку відбулось засідання Ради оборони області. На нараді повідомили: жителі Волині не горять бажанням бути контрактниками в армії.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Статистичну інформацію повідомив військовий комісар Волинського обласного військкомату, полковник Роман Кулик. Тож планове завдання для Волині щодо поповнення контрактниками Генштабом визначене у кількості 540 осіб.

На 18 лютого цього року укладено 43 контракти, а бажання професійно захищати Батьківщину виявило лише 73 особи. Найбільше – 15 чоловік – у Володимирі-Волинському, ще четверо – з Володимир-Волинського р-ну, по двоє – з Горохівського, Іваничівського, Ківерцівського та Турійського. А от у Шацькому, Любомльському та Любешівському показники рівні нулю.

В ОДА також повідомляють, що на Горохівщині тамтешній представницький орган влади ухвалив рішення про матеріальне заохочення у розмірі 5 тисяч гривень тих цивільних громадян, які вирішують стати до роботи військового за контрактом. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик схвально відгукнувся про відповідну ідею й запропонував вивчити можливість внесення цієї пропозиції до обласної профільної програми.

– Дуже не хочу, аби оголосили сьому хвилю мобілізації, – наголосив голова облдержадміністрації. – Такого не станеться, якщо працюватиме вільнонаймана армія. Контрактники – це люди, які зробили свідомий вибір. Це така ж робота, як і у вчителя чи лікаря, але особливо небезпечна та особливо важлива. Тому держава й говорити про рівень заробітної платні та відповідне соціальне забезпечення.

Нагадаємо, що контрактникам обіцяють зарплату, як у поліцейських. Так, воїни рядового складу отримуватимуть щонайменше 8 тисяч гривень на місяць, а офіцери молодшого рівня – 12 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер