<

«Мені Бог сказав»: у Кривому Розі чоловік ножем убив двох людей і ще восьмеро поранив, убити збирався 15-х. Яка реакція президента

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:38 | 8.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

7-го листопада близько 15:20 в Кривому Розі Дніпропетровської області невідомий чоловік убив ножем двох людей і ще восьмеро – поранені, у тому числі 8-річна дитина. Зловмисник – місцевий, родичі кажуть, після роботи в Чехії він повернувся іншою людиною. Вбити людей йому наказав «голос».

Патрульні поліцейські затримали ймовірного вбивцю менш ніж за 20 хвилин після повідомлення про вбивство, – пише УНІАН.

“Трохи більше години тому нам надійшло повідомлення про подвійне вбивство. Невідомий чоловік ножем позбавив життя двох людей і ще восьмеро поранив, у тому числі малолітню дитину”, — повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на сторінці в фейсбуці.

За словами Білошицького, патрульні одразу почали обстежувати прилеглу територію у пошуках злочинця.

“Менш ніж за 20 хвилин ми виявили чоловіка, який може бути причетний до вказаної події. Громадянина затримали”, – додав Білошицький.

Зловмисником, який вбив двох та поранив восьмеро людей, виявився 29-річний місцевий мешканець. Вбити людей йому наказав “голос”. Про це написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці, – передає УНІАН.

“Ним виявився 29 річний житель Кривого Рогу – Тарас Усенко. Факту вбивств він не заперечував і прямо заявляв те, що він “прийшов з пекла”, те, що “він Бог”, що якийсь “голос” наказав йому вбити 15 осіб”, – повідомив він.

Затримали чоловіка у момент, коли той намагався зарізати жінку із дитиною. За словами родичів Усенка, той їздив працювати в Чехію, звідки рік назад повернуся іншою людиною.

“Став говорити про якихось демонів. Але не вів себе агресивно”, – цитує родичів Геращенко. 

Під час обшуку у помешканні вбивці на стінах поліція знайшла “дивні містичні символи і концентричні малюнки”. Трактувати їх будуть експерти в психіатрії. 

Геращенко підтвердив, що в результаті нападу загинули батько і син.

На опублікованому відео, чоловік стверджує, що звертався до відділення поліції, щоб вони завадили йому скоїти вбивство.  Ймовірний нападник заявив, що вбивав, бо так йому «Бог велів». Називав він себе й Адамом, й Осірісом, розповідав, що народився у пеклі й саме там прописаний. Збирався вбити 15 людей, але скільки насправді вбив – сказати не зміг.

Заступник очільника МВС Антон Геращенко згодом спростував цю інформацію.

“Поліція буде проводити детальне слідство для визначення кола спілкування підозрюваного в подвійному вбивстві і пораненні 8 осіб для розуміння – чи не було ця трагедія натхненна кимось  іншим. Чи не було тут факту навіювання, підбурювання”, – підсумував заступник міністра. 

На подію відреагував і президент України Володимир Зеленський, який родом із Кривого Рогу у своєму телеграм-каналі та назвав це “проявом абсолютного тероризму”.

«Украй жахливі новини з мого рідного Кривого Рогу. Невимовний біль, смуток, відчай, страждання. Двоє вбитих, є поранені, серед них – дитина. Це ж хроніка одного мирного дня в одному мирному місті. Світ точно божеволіє!

Не сумніваюся, що сьогоднішні події у Кривому Розі є проявом абсолютного тероризму – за сенсом, за суттю, за наслідками, за жахом, який прийшов у наші домівки. Навіть якщо за Кримінальним кодексом цей конкретний злочин, який стався сьогодні, буде потрактований інакше.

Але саме так – це тероризм, варварський спосіб залякати людей. Тому жодного виправдання й жодної поблажливості до виродків роду людського»

Зеленський вважає, що силовики повинні зробити все для того, щоб вулиці українських міст стали безпечнішими.

«Превенція злочинів – ось це вважаю найголовнішим завданням для правоохоронців. Ми, суспільство, маємо чітко розуміти, хто й де може становити загрозу. Принаймні частина з таких негідників, які зненацька йдуть зі зброєю на людей на вулицях наших міст, точно якось демонстрували в попередньому житті, що можуть зробити подібне. Ми маємо про це знати», – наголосив президент.

Він переконаний, що на таке треба реагувати «жорстко й одразу, як з’являється хоча б найменша підозра, що можливий напад».

«Безумовно, сподіваюся на швидке розслідування та справедливий вирок цьому покидьку. Вірю, що саме так і буде. І щиро вдячний патрульним, які швидко, професійно, оперативно його (нападника – ред.) затримали», – додав президент.

Чоловікові повідомили про підозру. За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 2 п. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15, ч. 2 п. 1, 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство), – інформує Криворізьке відділення поліції у фейсбуці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер