<

Медичне обслуговування учасників АТО\ООС має відбуватися на належному рівні – нардеп Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 27.01.2021 / Новини / , , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь скерував депутатський запит Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, щоб на державному рівні врегулювати питання якісного медичного обслуговування ветеранів війни, зокрема учасників АТО\ООС. Парламентар таким чином відреагував на прохання голови Волинської облради, який просить звернути увагу на зазначену проблему.

Про це парламентар повідомляє на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

Обласна рада прийняла Регіональну програму підтримки учасників АТО\ООС та членів їхніх сімей на 2020-2022 роки та Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки. Проте, є низка проблем із медобслуговування ветеранів війни і їхнє вирішення залежить від обсягу державного фінансування частини послуг.

Так, у запропонованих НСЗУ пакетах медичних послуг відсутні такі, що надаються ветеранам безплатно: стоматологічні й фізіотерапевтичні послуги, зубне протезування, психологічна реабілітація та інші.

Потреба в коштах на 2021 рік для нормальної роботи обласного госпіталю, де обслуговуються ветерани війни, становить 35,0 млн. грн. Ці видатки не можуть бути забезпечені за рахунок власних надходжень до обласного бюджету, – йдеться у зверненні голови облради.

Парламентар звернувся до голови уряду з наступними вимогами:

– розглянути питання щодо внесення змін до Держбюджету 2021 року в частині збільшення фінансування на медичне обслуговування ветеранів війни та подальше належне фінансування регіональних госпіталів для ветеранів війни;

– прийняти цільову соціальну програму державної підтримки зазначеної категорії населення з метою їх забезпечення дороговартісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення (або розробити механізм відшкодування коштів за рахунок державного бюджету на таке лікування).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер