<

Медведчуку присудили цілодобовий домашній арешт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:18 | 13.05.2021 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарів 7

Печерський райсуд Києва 13-го травня відмовив прокуратурі у клопотанні про взяття під варту народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука.

Таке рішення оголосив суддя В’ячеслав Підпалий, який розглядав клопотання про запобіжний захід Медведчуку, – повідомляє Радіо Свобода.

Натомість суд постановив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9-го липня.

Суддя оголосив лише вступну і резолютивну частину рішення.

Після оголошення рішення Медведчук заявив, що його захист ще не визначився з тим, чи оскаржувати постанову суду.

Сторона обвинувачення просила для Медведчука взяття під варту до 10-го липня з альтернативою внесення застави у 300 мільйонів 930 тисяч гривень. Сторона захисту – взяття депутата на поруки. Щодо цього зголосилася низка його однопартійців з ОПЗЖ.

Рішення суду передбачає такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою досудового слідчого, прокурора або суду; не відлучатися з міста Києва та області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками, відповідно до списку визначеного слідством або прокурором; здати до органу досудового розслідування на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Під стінами суду, де засідання триває декілька годин, упродовж дня збиралися люди, які називали себе групою підтримки політика. Це були переважно молоді чоловіки спортивної статури у чорних масках. На місці щільно вишикувалася поліція і Нацгвардія.

Крім того, за даними кореспондента Радіо Свобода, під суд прийшли кілька десятків представників праворадикальної організації «Національний корпус», які запалили димові шашки і залишили на стінах будівлі плакат із написом: «Медведчука під арешт». Інформації про правопорушення чи сутички немає.

11-го травня на тлі проведення обшуків у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

Голова Служби безпеки України Іван Баканов раніше повідомив, що інший фігурант справи Тарас Козак нині перебуває в Росії.

12-го травня Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора і заявив, що ознайомився з підозрою. Пізніше адвокат Медведчука повідомив, що підозра вручена за статтями 111 і 438 ККУ (держзрада і порушення звичаїв війни).

Офіційно інкриміновані Вікторові Медведчуку факти були вперше оприлюднені у журналістському розслідуванні «Схем» (спільний проєкт Радіо Свобода і «UA:Перший») у жовтні 2018 року.

19-го лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука, які ввів у дію указом президент Володимир Зеленський. Раніше також санкції запровадили проти колеги Медведчука по фракції Тараса Козака і телеканалів «112», ZIK та NewsOne, які йому належать. У партії ОПЗЖ назвали санкції «репресіями» і «знищенням демократії».




коментарів: 7
    • А що до сих пір хоч когось посадили за таке чи подібне? То як курку вкрадеш , або гаманець.

  1. В Житомир його на пожиттєве гада, а не домашній арешт, він в дупу мав ваш арешт,в любу хвилину втече і кінці в воду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер