<

Медпрацівник повинен бути у кожній школі – постанова уряду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 21.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

В Україні у закладах загальної середньої освіти має здійснюватись медичне обслуговування учнів. Відповідну постанову 20-го січня ухвалив уряд.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у фейсбуці.

Він прокоментував ухвалену урядом постанову «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти».

Ляшко зазначив, що медичне обслуговування саме в закладі освіти передбачає наступні заходи: здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації; інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я; протидія поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.

«Відповідно до затвердженого порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування», – пояснив Ляшко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер