<

Матч групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар – Реал» закінчився нічиєю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 12.10.2022 / Новини / /
Перегляди
58
/ 1 коментар

Прикрою нічиєю з мадридським «Реалом» завершився для донецького «Шахтаря» 4-й тур групового етапу Ліги чемпіонів 2022/23.

Обидві команди розпочали матч у спокійному темпі, повідомляє РБК-Україна.

Перший справді небезпечний момент виник аж на 17-й хвилині з ініціативи Бензема. Французький форвард виграв силову боротьбу в Бондаря у межах штрафного та потужно пробив над Трубіним, але молодий кіпер парирував удар лідера атак «Реала» кулаками.

«Гірники» згодом відповіли випадом Зубкова. Щоправда, вінгер господарів лише заробив кутовий. А при подачі стандарту, попри легку паніку в обороні мадридців, той же Зубков потрапив у положення поза грою.

Всерйоз до справи «Реал» узявся перед перервою. Спершу після розіграшу кутового на ударній позиції опинився Родріго, та з його пострілом ефектно впорався Трубін. Натомість дальній удар Вальверде в швидкій контратаці «вершкових» воротар із труднощами перевів на кутовий.

Зате вихід із роздягальні був за «Шахтарем». Мудрик кинув  Михайліченка в прорив лівим флангом, а фланговий оборонець навісив на дальню стійку. Там Зубков звільнився від опіки Менді та пробив головою точно в кут воріт Луніна – 1:0.

Мадридці відповіли двома неточними ударами від Чуамені та Бензема впродовж трьох хвилин. А вже на 57-й Карло Анчелотті  вирішив провести подвійну заміну для посилення гри, випустивши на поле Модріча та Вінісіуса. Бразилець відразу звернув на себе увагу, спрямувавши м’яч за діагоналлю в руки Трубіну.

Та реальний момент створили «гірники». На 66-й хвилині Судаков  вивів Траоре на побачення з Луніним, той обіграв кіпера та бив уже фактично в порожні ворота з розвороту. Та втрачаючи рівновагу, буркінієць метрів із семи поцілив у поперечину!

За кілька ж миттєвостей подвоїти перевагу «Шахтаря» міг Зубков. Українець підхопив м’яч перед карною зоною «вершкових» і наважився пробити. Цього разу на висоті виявився Лунін, який кінчиками пальців витягнув м’яч з-під стійки.

Далі команди обмінялися неточними ударами. У складі «гірників» ними «відзначилися» Зубков і Мудрик, а в мадридців – Кроос. Намагався щось створити і Бензема. А найреальніший шанс у «Реала» був на 88-й хвилині, коли Вінісіус головою пробив із кількох метрів після подачі – над воротами.

Та все ж втримати перемогу «Шахтар» не зумів. На 90+5-й хвилині спрацювала німецька зв’язка: Кроос вивіреною передачею знайшов Рюдігера, а той головою перекинув м’яч через Трубіна, який необачно покинув ворота…

Після такого результату «гірники» опустилися на третє місце в квартеті F. У паралельному матчі групи «кельти» в Глазго програли німецьким «червоним бикам». Актуальне становище команд: «Реал» – 10 очок, РБ «Лейпциг» – 6, «Шахтар» – 5, «Селтік» – 1.

У наступному турі 25 жовтня «Шахтар» на виїзді зіграє із «Селтіком», а «Реал» у гостях зійдеться з «Лейпцигом».




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок