<

Масове отруєння на весіллі у Львові: 39 осіб госпіталізували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 11.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

8 червня на весіллі у львівській ресторації «Червона Рута» (Сихівський район) отруїлися гості. До лікарень з отруєнням госпіталізували 39 осіб. Попередній діагноз – «гостра кишкова інфекція».

Про це 11 червня вранці повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

“Протягом 9-10 червня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та Новояворівської центральної районної лікарні, з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція, госпіталізовано 39 осіб (з них 5 дітей), які 8 червня перебували на весіллі у ресторані “Червона Рута” м. Львів”, – йдеться у повідомленні.

Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів

Медики розповіли: «З готової ресторанної продукції захворілі вживали торт печінковий, печінка тушкована з яблуками, рулетки з баклажаном і сиром, салат «Цезар з куркою», шашлик з мангалу, щука фарширована, голубці з м’ясом і рисом. Із виробів домашнього приготування: м’ясна нарізка, кров’янка, фарширована качка, випічка домашнього приготування із кремом», – повідомляє Варта 1.

Стан пацієнтів середньої важкості.

«Спільними симптомами захворювання є скарги на високу температуру (39,9 оС),  блювоту, понос, загальну слабість, біль у животі. Фахівці Львівського міського відділу ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» розпочали епідеміологічне розслідування. Для мікробіологічного дослідження відібрано 12 взірців кулінарних виробів, 20 змивів на патогенну та умовно патогенну флору та одна проба міськводопровідної води. Протиепідемічні заходи тривають».

У Львові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Максимальне покарання, передбачене статтею — обмеження волі на термін до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер