<

Маски, штрафи, пересування не більше двох осіб: в Україні запровадять ще жорсткіші обмеження на час карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:00 | 1.04.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Уряд посилить карантинні заходи в Україні на час спалаху COVID-19 до 24-го квітня. Нові обмеження будуть застосовуватися щодо транспорту, самоізоляції, а також обсервації.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів 1-го квітня з доопрацюванням до 2-го квітня. Ініціював посилення новий міністр охорони здоров’я України Максим Степановповідомили у МОЗ.

«Ми хочемо запровадити найефективнішу комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів: домашня ізоляція, домашній карантин та соціальне дистанціювання осіб віком від 60 років. Також пропонуємо обмежити відвідування парків та зон відпочинку, забезпечити зупинку громадського транспорту. Водночас ми уточнюємо перелік випадків, коли не застосовуються обмеження, передбачені карантинними заходами», — заявив Степанов.

Отож зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи міжнародний досвід, на час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 на всій території України, відповідно до рішення КМУ, діятимуть такі заборони:

  • перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
  • переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
  • перебування у громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Деякі обмежувальні заходи вже запроваджені у регіонах місцевою владою. Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій профільних міністерств та відомств, щоб упродовж дня доопрацювати постанову і врахувати позиції всіх сторін.Фіналізований варіант постанови оприлюднять окремо.

За останніми офіційними даними МОЗ, коронавірусом в Україні заразилися 669 людей, з них 17 померли, а 10 одужали.

Нагадаємо карантин в Україні продовжили до 24-го квітня.




коментарів: 2
  1. По проспекту Дружби, біля будинку Бідзюри і маг. “Водолій”, фірма Коптюка (станок по відмиванню бюджетних коштів з Громади), займається ремонтом дороги. Робочі без масок, про 1.5 між людьми і близько не витрумується. І це в центрі міста, поліція ні яких порушень не баче. І це в той час коли мер плачє, що в бюджеті немає коштів лікарям. В такий як зараз час, ця дорога стояла тридцять років і ще б постояла. Кошти треба витрачати зовсім на інші потреби. Вулиці Заводську, Глінки, Кропивницького і т.д, хоча б хоть трохи зробіть, щоб в разі біди “скора” могла заїхати.

  2. Все правильно!Хай не шастають по зомболенду а читають книжку
    Нація овочів”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер