<

Марш захисників України відбувся в Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:45 | 24.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

24-го серпня у Києві відбувся Марш захисників, організований волонтерами. У ньому взяли участь бійці Збройних сил, добровольчих батальйонів, організації ветеранів бойових дій та родин загиблих військових. Вони пройшли центром столиці, від Парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі.

Про це повідомляє Hromadske вело пряму трансляцію.

На Марш приїхали люди з різних областей України. Попереду маршу йшли матері й члени сімей загиблих військовослужбовців, родичі вбитих на Майдані під час Революції Гідності, а також українські військовики, які дістали поранення в боях на Донбасі. Загалом було понад 10 тисяч учасників Маршу. Вони сформували 48 колон. Люди йшли з дотриманням дистанції — на відстані витягнутої руки. Водночас багато людей були без масок.

Також у колоні йшли активісти руху #Free, які вимагають, аби судді закрили справи проти підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. Учасники цієї колони були одягнені у футболки з портретами фігурантів справи.

Перший такий Марш захисників відбувся у 2019 році. Тоді його організували як альтернативу традиційному параду, який скасував президент Володимир Зеленський. Він наполягає, що традиційний парад проводитимуть тоді, коли Україна здобуде перемогу у війні. А поки військова техніка потрібна на Донбасі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа