<

«Мама в частині, і ми мусимо»: двоє братів з Волині, вслід за матір’ю, пішли служити в Нацгвардію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:39 | 4.08.2022 / Новини / , , /
Перегляди
466
/ Коментарі відсутні

Матір і двоє синів з Волині служать в одному підрозділі Нацгвардії України. Марія Матвіюк куховарить. Дмитро та Михайло боронять Україну зі зброєю в руках.

Суспільне побувало на позиції, де служить родина Матвіюків.

Брати у строю з перших днів повномасштабного вторгнення, і в кожного з них – свої завдання.

Дмитро каже, що ще до повномасштабної війни мав підписаний контракт резервіста в Національній гвардії України. Як і належить, зранку 25-го лютого, з’явився у частину.

«Після першого вибуху все усвідомив і зразу зрозумів, що буде війна. Я знав, що піду, якщо не по контракту, то добровольцем», – говорить нацгвардієць.

На іншій позиції несе службу 20-річний Михайло. Він розповів, що підтримку брата відчуває завжди, бо вдвох набагато простіше.

«Ми з ним дуже багато розмовляємо, до війни так не розмовляли», – додає боєць.

До війни брати були тренерами з кіокушинкай карате. Разом заснували спортивний клуб, де навчали дітей. Зараз, каже Дмитро, спортивна підготовка допомагає в несенні служби.

За кожної перерви у службі брати йдуть до матері. Марія колись годувала дітей у їдальні – зараз її завдання нагодувати не один десяток військових. Жінка понад три роки служить кухарем у військовій частині.

На службі, каже, сини називають її Ростиславівна.

«В першу чергу вони чоловіки і вони сказали: мама в частині і ми мусимо теж захищати свою країну. А я, як мама, мені серце, певно, що щемить, але я розумію, що йде війна і вони мусять захищати свою Україну», – розповіла Марія Матвіюк.

Усі троє сумують за батьком, який лишився вдома наглядати за господарством. Деталі служби брати не розголошують. Обоє кажуть, що українські військові мають мету і впевнено до неї рухаються.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер