<

Майже мільйон українців отримають у червні доплату до пенсії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 13.05.2022 / Новини / /
Перегляди
4454
/ 1 коментар

Щорічна доплата до пенсії надається ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань. Цього року уряд також виплатить ці гроші. Зазвичай ці виплати нараховують у травні, цього року через війну гроші можна буде отримати у червні.

Хто та які суми зможе отримати, йдеться у матеріалі ТСН.ua.

В уряді подбали, щоби в умовах воєнного часу інформація про одержувачів була максимально закритою. При цьому громадяни, яким належить ця доплата до пенсії, отримають її тим самим способом, яким зазвичай отримують і пенсію.

Категорії отримувачів доплати та розмір грошової допомоги такі:

– Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) ув’язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин: 1 група – 4421 грн, 2 група – 3906 грн, 3 група – 3391 грн.

– Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) ув’язнені концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, що народилися у зазначених місцях примусового тримання – 1491 грн.

– Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 4421 грн.

– Члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися знову – 966 грн.

– Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України – 966 грн.

– Учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 612 грн.




один коментар
  1. А дехто вже не встигне її отримати тому, що не доживе. Ця категорія людей, переважно дуже похилого віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер