<

Майже 70 осіб загинули в бійні у тюрмі в Еквадорі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 14.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
226
/ Коментарі відсутні

Щонайменше 68 ув’язнених були вбиті під час нових боїв в еквадорській в’язниці Літорал у місті Гуаякіль.

Більше двох десятків людей дістали поранення, повідомляє Українська правда з посиланням на BBC.

Заворушення розпочалися увечері 12-го листопада. Наступного дня надійшли повідомлення про нові випадки насильства у в’язниці.

Як повідомлялося, насильство почалося як територіальна суперечка між групами, що суперничають, після дострокового звільнення лідера банди.  

Губернатор провінції Гуаяс Пабло Аросемена повідомив, що “оскільки в цій частині в’язниці не було ватажка, інші банди намагалися проникнути туди, щоб влаштувати масову різанину”.

У в’язницях Еквадору, в яких перебуває близько 39 тисяч ув’язнених, сталася хвиля заворушень після вбивства в грудні 2020-го року лідера банди Los Choneros, через кілька місяців після його звільнення з в’язниці.

Його смерть, як заявляли на той час офіційні особи, спонукала менш відомі банди боротися за вплив у в’язницях країни. За словами колишніх чиновників, суперництво між бандами пов’язане із конкуренцією за спілки наркобізнесу з міжнародними картелями.

Як повідомляється, у в’язницях Еквадору нині утримується приблизно на 9000 ув’язнених більше, аніж вони розраховані. В’язниця Літорал була розрахована на 5300 ув’язнених, але наразі там утримується 8500 осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок