<

Магнітні бурі у жовтні: коли очікувати та як вберегтися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 3.10.2021 / Новини / /
Перегляди
1898
/ Коментарі відсутні

У жовтні 2021 року не очікується сильних магнітних бур, але в деякі дні сонячна активність буде підвищеною. У цей час людям із хронічними захворюваннями слід бути особливо уважними до свого здоров’я.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, найбільш сильні коливання магнітосфери протягом місяця очікуються 1, 5, 10 і 19 жовтня. Перший з них досягає рівня магнітної бурі – G1 (слабка буря), пише Обозреватель.

Решта спалахів сонячної активності, як очікується, будуть не такими сильними і класифікуються як стан збудженої магнітосфери.

Однак, як відомо, навіть найслабші магнітні бурі можуть негативно вплинути на самопочуття метеочутливих людей, людей з хронічними захворюваннями і людей похилого віку.

Як захиститися від впливу магнітних бур

Насамперед медики в періоди підвищеної сонячної активності рекомендують достатньо відпочивати, висипатися та намагатися уникати стресу. Важливо також випивати достатню кількість води (особливо корисними будуть чаї на основі лікарських трав) й відмовитися від важкої жирної їжі, кави та алкоголю.

Крім того, слід більше часу перебувати на свіжому повітрі та завжди мати під рукою необхідні ліки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця