<

Майнініг біткойнів перестав приносити прибуток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 15.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вперше в історії прибутковість невеликих майнерів, які платять за електрику за роздрібними цінами, стала нульовою згідно з дослідженням компанії Diar.

Експерти з’ясували, що, незважаючи на значне зростання прибутковості видобутку цифрових грошей, навіть найбільші пули практично нічого не заробили, – повідомляє “Фінанси“.

За останні 9 місяців майнери отримали дохід в $4,7 млрд, щомісяця вони отримують 54 тис. біткойнів ($355 млн за середньоринковим курсом на 9 жовтня) за додавання транзакцій за допомогою майнінгу блоків. Крім цього, вони заробляють на комісіях за операції користувачів.

У 2018 р. дохід від майнінгу біткойнів став на $1,7 млрд вищим, ніж у попередньому році. При цьому аналітики Diar підкреслили, що ситуація на ринку вкрай складна, навіть такі великі гравці, як Bitmain зазнають труднощів. Китайський майнінг-пул був змушений розподілити свої обчислювальні потужності між країнами, щоб скоротити витрати на електрику.

В серпні компанія Genesis Mining повідомила, що через зниження вартості цифрових грошей деякі тарифи перестали приносити прибуток. Клієнтів почали змушувати переходити на п’ятирічні преміум-контракти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер