<

Людство вперше «доторкнулось» до Сонця: зонд NASA пролетів через «корону»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 15.12.2021 / Новини / /
Перегляди
314
/ Коментарі відсутні

Вперше в історії людства космічний корабель торкнувся Сонця, пролетівши через його «корону» – верхні шари атмосфери зірки.

Американський зонд Parker торкнувся зоряної корони, взяв зразки частинок, магнітних полів і надіслав фотографії, повідомляє Укрінформ.

“Дотик до Сонця за допомогою сонячного зонда Parker Solar Probe – це монументальний момент для сонячної науки і справді видатний подвиг”, – сказав Томас Зурбухен, помічник адміністратора Управління наукової місії у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

За його словами, це не тільки дасть глибше розуміння еволюції Сонця та його впливу на нашу сонячну систему, але допоможе знайти підхід більшій кількості зірок у решті Всесвіту.

У міру наближення до сонячної поверхні зонд Parker робить все нові та нові відкриття, недоступні для інших апаратів через відстань до зірки.

Завдяки першому проходу через «корону» та новим прольотам у майбутньому вчені зможуть отримувати дані про явища, які неможливо вивчити здалеку.

На відміну від нашої планети, у Сонця немає твердої поверхні, але є атмосфера, що складається з частинок, пов’язаних з Сонцем гравітацією й магнітними силами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок