<

Людей просять не збиратися в центрі Херсона: ворог замінував територію, можливі обстріли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:53 | 13.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
66
/ 1 коментар

Росіяни перед відступом замінували багато об’єктів у Херсоні, влада просить людей не збиратися в людних місцях і не їхати в центр міста 14-го листопада. Також, через можливі обстріли мешканців закликають евакуюватися.

Джерело: голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у телеграмі, – передає УП.

“Вже другий день відбувається святкування визволення Херсонщини. Люди виходять на площі, на вулиці з українськими прапорами, радіють, дякують ЗСУ. Але я хочу всіх трошки застерегти.

Зараз ведуться розмінувальні роботи, ворог замінував майже все. Дуже вас прошу: не треба збиратися в людних місцях. На додаток, завтра, 14-го листопада, будуть проводитися розмінувальні роботи в центрі міста. Тому я вас дуже прошу не заїжджати в центральну частину міста”.

Водночас, Янушевич закликає мешканців звільнених територій області евакуюватися через високий ризик ворожих обстрілів.

“Шановні жителі Херсона та звільнених населених пунктів області! На правобережній Херсонщині залишається висока ймовірність ворожих обстрілів. Російська армія, коли тікає, від безвиході починає воювати з мирними людьми. Ми це неодноразово бачили в багатьох звільнених населених пунктах.

Також підлі вороги перед втечею завдали серйозних руйнувань нашій критичній інфраструктурі, що забезпечує електро-, тепло- та водопостачання. Тому наполегливо рекомендуємо вам евакуюватися до більш безпечних регіонів. Команда Херсонської ОВА готова вам із цим допомогти”, – йдеться у повідомленні.

Він додав, що на деокупованій частині Херсонщини відновлюють газопостачання.

“Уже вдалося відновити доставку природного газу у більш ніж 300 осель жителів звільнених населених пунктів області. У Херсоні спеціалістам вдається утримувати стабільну ситуацію з газопостачанням. Це особливо важливо через відсутність світла та водопостачання в місті, а також настання холодів”, – повідомив голова ОВА.

Він зазначив, що швидкість проведення ремонтних робіт залежить від розмінування звільнених територій.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер