<

Литва відмовилася робити винятки для російських олігархів, які потрапили під санкції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:22 | 18.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

Литва має право не застосовувати винятки, передбачені дев’ятим пакетом санкцій Європейського Союзу щодо росії, і скористається ним.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише Європейська правда з посиланням на видання Delfi.

“Компроміс було знайдено, він дозволяє Литві дуже просто не застосовувати ці винятки. Таке саме право має і будь-яка інша держава”, – сказав Ландсбергіс на засіданні ради партії “Союзу Вітчизни – християнських демократів Литви”. 

“Литва скористається цією можливістю, наданою Єврокомісією, і не надасть винятків сотням олігархів або, принаймні, тим, хто справді перебуває в Литві, має гроші або компанії в Литві”, – додав політик. 

Рада ЄС затвердила черговий пакет санкцій проти Москви через вторгнення в Україну. Обмеження стосуватимуться військово-промислового комплексу, телеканалів, банків і надання консалтингових послуг компаніям із рф.

Разом з тим, ЄС вирішив запровадити нові послаблення, що дозволяють розморожувати активи та надавати кошти і економічні ресурси певним особам, які відіграють значну роль у міжнародній торгівлі сільськогосподарською та продовольчою продукцією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа