<

Литва розглядає заборону в’їзду для громадян Білорусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:25 | 20.09.2022 / Новини / /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що після того, як з понеділка країни Балтії та Польща припинили пускати росіян з туристичними шенгенськими візами, таке рішення розглядають і для громадян Білорусі.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє видання Kauno diena.

«Це питання розглядають, тривають дискусії і, мабуть, в той чи той момент буде ухвалено якесь рішення. Я дуже чітко бачу, що білоруський режим також бере участь у бойових діях, веде гібридну атаку з використанням нелегальних мігрантів проти Литви. Я думаю, що є дуже, дуже серйозні аргументи для включення в це рішення громадян Білорусі також», – сказала міністерка під час відвідин кордону Литви з Білоруссю в понеділок.

За її словами, йдеться про домовленості на регіональному і навіть європейському рівні.

«Це моя особиста позиція, вона принципова, але, як ви розумієте, необхідно знайти регіональний консенсус і потім вжити тих заходів, щоб вони були дієвими», – сказала Білотайте.

Голова Служби охорони кордону Литви Рустам Любаєв повідомив, що з опівночі до 9 ранку до Литви не впустили 11 громадян Росії.

«Більшість із них намагалися потрапити до Литви через КПП «Кібартай». Інші хотіли проїхати через білорусько-литовський кордон», – сказав він.

За його словами, латвійські колеги зранку сказали, що у них поки що не було жодного подібного випадку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер