<

Литва покаже “план Маршалла” для України в листопаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:28 | 17.06.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

План допомоги Україні представлять на саміті Східного партнерства.

Довгостроковий план допомоги Україні ( “План Маршалла для України”) буде представлений на саміті Східного партнерства в листопаді. Про це заявив в інтерв’ю Сегодня екс-прем’єр-міністр Литви й нинішній депутат Сейму Андрюс Кубілюс, який є одним із авторів документа, – повідомляє Кореспондент

За словами Кубілюса, “План Маршалла для України” був затверджений Сеймом Литви, також його підтримали в Конгресі Європейської народної партії (ЄНП) та позитивно оцінили в Державному департаменті та Конгресі США.

“І ось зараз ми рухаємося далі, плануємо до кінця червня поїхати в Берлін і Брюссель. Також є ціла низка конференцій, скажімо, в Лондоні на початку липня. І, нарешті, ми представимо “План Маршалла для України” на саміті Східного партнерства в листопаді, де ,сподіваємося, згадка про цей документ з’явиться в підсумковій декларації саміту”, – сказав Кубілюс.

Депутат литовського Сейму підкреслив, що ведеться робота над тим, щоб “План Маршалла для України” був не тільки декларацією, а й ґрунтувався на реальних фінансових ресурсах.

“І тут ми бачимо можливість використовувати ресурси EU External Investment Plan (Європейський зовнішній інвестиційний план), за яким Єврокомісія передбачає до € 88 млрд до 2020 року. Ці гроші, як то кажуть, у цьому контексті, спрямовані в основному на Африку. Але досить велика частина може піти й на інші країни. Вже є ініціатива німецького уряду, уряду Ангели Меркель, яка затвердила як свою ініціативу так званий “План Маршалла для Африки”, – сказав екс-прем’єр Литви.

За його словами, важливо, щоб подібний інструмент був і для країн Східного партнерства, першою чергою – для України.

Як зазначив Кубілюс, допомога для України повинна піти не в бюджет країни, а на конкретні проекти, як це було в оригінальному “плані Маршалла”.

План Мáршалла – програма допомоги Європі після Другої світової війни. Висунутий у 1947 році американським держсекретарем Джорджем К. Маршаллом і вступив у дію у квітні 1948 року.

Нагадаємо, раніше в ЄС заявили, що асоціація з Україною запрацює 1 вересня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця