<

Литва наш стратегічний партнер і попереду багато проектів, які ми реалізуємо разом, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 28.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
186
/ коментарі 2

26-го жовтня на запрошення Ігоря Гузя та Юлії Овчинникової офіційна делегація парламентарів з Литви відвідали найбільш постраждалі від війни Росії з Україною регіони Донбасу.

В рамках візиту у Сєвєродонецьку відбулася зустріч із головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм, повідомляє нардеп у своєму фейсбуці.

За словами депутата, під час зустрічі обговорили з членами делегації безпекову ситуацію, соціально-економічний стан у Луганській області та важливість розвитку україно-литовського співробітництва.

Ігор Гузь наголосив, що співробітництво між Литвою і Україною важливе насамперед на муніципальному рівні, а саме: між конкретними медичними, освітніми і науковими інституціями.

Таке “горизонтальне” співробітництво стане ефективним інструментом задля обміну досвідом між Литвою та Україною. Віце-спікер Сеймаса Андрюс Мазуроніс зазначив, що “Інформаційна війна – це війна за серця людей”.

Литва готова і надалі підтримувати Україну інформаційно на міжнародному рівні в питанні висвітлення російської агресії.

В ході семінару “Україна та НАТО. Розвиток воєнної реформи в Україні. Досвід НАТО” представники Литовської делегації підкреслили значну роль союзних дій: спільне навчання, безпекові проекти, будівництво інфраструктури та співпраця у сфері новітніх технологій.

На завершення поїздки члени делегації відвідали Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання “Імпульс”. Воно є провідним в Україні розробником, виробником та постачальником високонадійних систем контролю та управління для атомної енергетики та залізниць, які експортуються у Литву.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок