<

Литовський фільм про події на сході України з Ванессою Параді претендуватиме на “Оскар”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:04 | 10.09.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Оскарівський комітет Литви висунув на конкурс стрічку “Іній” про нинішні події в Україні у зоні АТО. Одну з головних ролей у фільмі зіграла відома французька акторка Ванесса Параді.

Головна сюжетна лінія “Інію” – історія про молодого литовського хлопця, який приїхав на схід України завдяки життєвим перипетіям. Він вирішує брати участь в місії, яка має привезти в зону АТО гуманітарну допомогу. Для нього це стає ідеєю-фікс. Він бере свою дівчину, вантаж і їде. І всі перипетії, які трапляються на його шляху – і є сам фільм. Стрічку знято методом “рухомої зйомки”, повідомляє “5 канал”.

У фільмі в головних ролях знялися Ванесса Параді, а також польські та британські актори. Параді у фільмі грає одну із журналісток. За рахунок цієї героїні, творці фільму вперше показують погляд збоку, з Парижа, як їм бачаться події в Україні.

Фільм зняли у ко-продукції Литви, України, Франції та Польщі. Режисер – литовець Шарунас Бартас.

Український продюсер фільму Володимир Філіппов розповів, що знімальна група кілька разів потрапляла під обстріл у зоні АТО поблизу лінії розмежування і деякі співробітники навіть поїхали звідти.

5 жовтня “Іній” з’явиться в українському кінопрокаті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа