<

Лише з сертифікатом про вакцинацію: якщо Волинь опиниться в «червоній» зоні, доступ до храмів закриють

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 20.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
736
/ Коментарі відсутні

Після переходу Волинської області до «червоної» зони для волинян, у яких немає сертифіката, що засвідчує вакцинацію проти COVID-19, обмежать доступ до храмів.

Про це під час брифінгу 20-го жовтня повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, – повідомляють Волинські новини.

Зі слів спікерки, Волинь стрімко наближається до «червоної» зони епіднебезпеки. Водночас посадовиця нагадала мешканцям області про те, що з 21-го жовтня 2021 року на Волині та всієї території країни діятимуть обмеження у міжобласних перевезеннях громадським транспортом невакцинованих громадян.

Вона зазначила, що особи без вакцинації не зможуть користуватися міжобласними маршрутками, автобусами, а також потягами та авіасполученням.

«Це не порушення прав, це заходи, спрямовані на те, щоб берегти ваше життя», – додала Людмила Тимощук.

Окрім цього, вона звернулася до волинських священників і прихожан, аби й ті, й інші врахували, що з «червоною» зоною в церквах будуть діяти ті ж самі протиепідемічні заходи, як і на початку карантину.

«Це і обмеження дистанції, і обмеження перебування у храмі. Тільки вакциновані люди зможуть вільно відвідувати церкву, але при цьому носити маски. Маски повинні носити і вакциновані, і невакциновані. Бо вакцинований – не означає не інфікований», – наголосила спікерка.

Вона додала, що з переходом до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки люди, які вакцинувалися, матимуть більше прав знаходитися у тому чи іншому приміщенні.

«Щоб в області не було економічного колапсу та протестів, щоб працювали заклади освіти, медицини та культури, треба вакцинуватися. Адже доступ до цих закладів буде лише у вакцинованих», – підкреслила.

До слова, з 18-го жовтня, на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей встановили «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Водночас в Україні через зростання кількості хворих на коронавірус запровадили нові правила пасажирських перевезень на час карантину. Згідно з ними, з 21-го жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні карантину будуть дозволені за умови, якщо у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів буде документ, який підтверджує повний курс вакцинації, або одужання особи від коронавірусу чи негативний результат ПЛР-тесту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа