<

Лише у грудні на Волині використали 10 млн на розчищення доріг і 50% протиожеледних сумішей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 2.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
121
/ Коментарі відсутні

Січень-лютий, очікують волинські дорожники, може бути напруженим в плані зимового утримання доріг.

Про це йшлося під час пресконференції щодо підсумків роботи Служби автомобільних доріг у Волинській області, повідомляють у Волинських новинах.

Зі слів заступника начальника Служби Юрія Ришкевича, цього року вже використали 40 мільйонів гривень на зимове утримання доріг.

«Щороку в нас фінансування на експлуатаційне утримання було 200 мільйонів і зазвичай 50% ми віддавали на аварійний і ямковий ремонт, а 25% на зимове утримання. Цього року ми 40 млн тільки на зимове утримання використали, бо січень, лютий і березень були сніжними і ще й аномальний грудень», – пояснив він.

З його слів, уже у грудні використали 10 мільйонів. Для порівняння: у 2020 році цього місяця використали 7 мільйонів. У грудні уже було 15 виїздів снігоочисної і посипальної техніки, а в останні роки, як правило цього місяця було по 3-4 виїзди.

«У 2020 році в грудні використали тільки п’яту частину заготовлених протиожеледних сумішей, а в 2021 році – майже 50%, так що січень-лютий буде напружений, але підрядники заготовлюють», – додає Ришкевич.

З його слів, наразі є проблеми з постачанням солі від «Артемсолі»: постачальник невчасно відправляє сіль, але підрядники шукають її у інших постачальників, зокрема й з Білорусі.

Згідно з інформацією дорожників, на Волині є чотири генпідрядники, які здійснюють експлуатаційне утримання доріг. Р-15 обслуговує ШБУ 73, Н-17 «Унідор Сервіс». Біля Луцька Дубнівський, Рівненський напрямок, об’їзну і до річки Стохід обслуговує «Луцькавтодор», а решту доріг – «Волинський облавтодор».

До слова, загалом на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення Волинської області у 2021 році було виділено 294 мільйони гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця