<

Зустріч з матерями, дружинами і дітьми воїнів, полеглих в зоні АТО пройшла у Любомлі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 9.03.2015 / Любомль /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Зустріч з матерями,  дружинами і дітьми воїнів, полеглих в зоні АТО на Сході України, та волонтерами, присвячена жіночому дню 8Березня, відбулася в Любомльській районній бібліотеці

З першим словом-вітанням звернулася до дорогих гостей директор районної бібліотеки голова районної жіночої організації Світлана Овдієвич.  Скорботою  і вічною вдячністю за мужніх синів і чоловіків, які віддали за волю України свій найбільший скарб — життя, були сповнені слова, які говорив голова райради Микола Сушик, а про готовність підтримати і допомогти сказала заступник голови Ганна Сачук. Линули щемливі хвилюючі вірші про мамину любов і невтішне чекання, пісні про маму у виконанні наймолодшої волонтерки, юної солістки, переможниці багатьох обласних  і всеукраїнських конкурсів шестикласниці  Влади Савосюк та аматорів сцени районного будинку культури.

За чашкою чаю відбулася щира розмова про наболіле, про проблеми родинні. На жаль, не всі запрошені змогли прийти: дві мами синів-героїв – Сергія Киричука та Олександра Сацюка на той час захворіли. А серед гостей були : дружина Анатолія Федчишина Галина і дві донечки – 7річна Вікторія та 5-річна Даринка, його сестра-волонтерка Ольга Савош, дружина Миколи Штанського Олена і 13-річна донька Вікторія, мама Сергія Кушніра Валентина Іванівна і його дружина Юлія (трирічна доня Діанка була в дитсадку). У розмові також брали активну участь волонтерки Марія Мед і Катерина Мокренко, керівник волонтерської організації району Андрій Дем’янчук. Про свої душевні тривоги поділилась мама Валентина Кушнір: «То дуже добре, що тепер про воїнів турбуються волонтери. А коли у квітні 2024-го йшов перший призов, серед яких був і мій Сергій, то була зовсім інша ситуація, бронежилетів не мали як належить, і одягу. Мій син дуже любив Україну, цікавився всім, якщо хтось смів казати, що не піде голосувати, то переконував довго, що то неправильно.   Він і першого Майдану їздив у Київ, і зараз тільки-но отримав повістку, пішов без слів. А моє серце болить, бо не можу змиритись. ..»

З нагоди жіночого свята усі отримали квіти і подарунки, а діти – ще й м’які іграшки від волонтерів. Зустріч відбулася завдяки турботі районних партійних організацій ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина», народного депутата позаминулого скликання В.С Олійника (фракція ВО «Батьківщина»).

зустріч з матрерями (1)
зустріч з матрерями




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер