<

Житель Любомльського району вимагає люструвати потенційного керівника Мін’юсту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:51 | 27.11.2014 / Любомль / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Не допустити, щоб людина, яка, працюючи у правоохоронних органах, тероризувала волинян, стала начальником головного управління юстиції у Волинській області закликають громадських діячів Волині.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції громадської ради при облдержадміністрації 27 листопада.

Члени ради розглянули звернення щодо неправомірних дій виконувача обов’язків начальника Головного управління юстиції в області. Житель Любомльського району Іван Клок звернувся до громадської ради щодо проблеми, про яку наголошував перед різними інстанціями. Так, він наполягає на тому, щоб не допустити на посаду начальника Головного управління міністерства юстиції у області Сергія Карасюка. Зі слів волинянина, вказана особа зловживала службовим становищем. Так, зі слів Івана Клока, Сергій Карасюк, будучи на посаді лейтенанта міліції Любомльского РВ МВС України у 1998 році, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, стріляв з табельної зброї у мешканців району, тероризував мешканців села Згорани та особисто Івана Клока. Зі слів мешканця Любомльского району, посадовець – психічно неадекватна людина та «Янукович-2», вимагає хабарі, попри те, що країна фактично перебуває у стані війни. На його думку, така людина на керівній посаді «наробить багато біди простим людям».

З його слів, у відповідь на запит, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига повідомив, що оперуповноважений Любомльського РВ УМВС України у Волинській області Сергій Карасюк був звільнений з роботи в органах внутрішніх справ «за скоєння вчинків, що дискредитують звання рядового та начальницького складу УМВС України».

Завідувач сектора представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Оксана Мельник зауважила на це, що закон «Про очищення влади», на який Іван Клок посилається у зверненні, уповноважив міністерство юстиції проводити люстрацію державних посад. Громадський комітет з питань люстрації при Міністерстві юстиції створений 4 листопада. Таким чином, волинянин має право звернутися з відповідною інформацією та підтверджуючими документами до цього громадського комітету.

Голова громадської ради при облдержадміністрації Ігор Дильов поцікавився в представника Головного управління юстиції у області, чи, приймаючи на роботу посадовця, звернули в Міністерстві юстиції увагу на те, з якої причини Сергія Карасюка раніше звільнили з правоохоронних органів.

На це Оксана Мельник відповіла, що, відповідно до вимог законодавства, обмеженнями під час прийому на державну службу можуть бути судимість, недієздатність і наявність в установі куди увійде держслужбовець близьких осіб та родичів. З її слів, за станом на момент, коли Сергій Карасюк ставав в резерв, на нього подало позитивну характеристику керівництво УМВС.

Під час засідання громадської ради стало відомо, що правоохоронці отримали заяву та детальне пояснення від Івана Клока, яке скерували в органи прокуратури. Зі слів представника УМВС, Іван Клок звинувачувався у вбивстві мешканки села Згорани та був затриманий на підставі сфальсифікованих адмінматеріалів. В подальшому дільничний інспектор, який допустив фальсифікацію, був засуджений до двох років позбавлення волі з відстрочкою. Органи прокуратури проводили службове розслідування, було прийняте рішення остаточно вирішити питання по працівниках за реагуванням органів прокуратури.

Своєю чергою, Іван Клок називав претендента на крісло очільника Головного управління юстиції в області «скотом і катом», розповідаючи, що той, працюючи в правоохоронних органах, вивозив його під дулом пістолета вночі, вимагаючи підписати папір зізнання у вчиненні вбивства.

У підсумку, члени комісії вирішили зібрати документи, необхідні для вивчення питання, та обговорити їх під час наступного засідання у закритому режимі. Матеріали планують надіслати в Мін’юст та Генеральну прокуратуру.

“Волинські новини”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер