<

Юнак із Любомля, який може перетворювати кожен звук у ноту, підкорив шоу «Дивовижні люди»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 8.04.2019 / Любомль / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Юрія Салуху із Любомля називають сучасним Вольфгангом Амадеєм Моцартом. Він так само віртуозно грає на фортепіано і скрипці, а ще пише музику.

Про це йдеться у 7-му випуску шоу «Дивовижні люди» на телеканалі «Україна» за суботу, 6 квітня, – передає Волиньпост.

Хлопець володіє неймовірним слухом: він може перетворювати кожен звук в ноту. «Я чую те, що не чують інші», – каже Юрій.

Про свої навички він дізнався ще в дитинстві, коли «розклав» по нотах звук, який виникав під час розпилювання дров. 

https://youtu.be/kNCu1mHKgs4

Мама Юрія Світлана Салуха каже, що одного дня син підійшов до неї і сказав, що: «От там люди ріжуть дрова і звучить така-то-така-то нота», – жінка була здивована цією заявою своєї дитини, але бачила, що він був особливим. Згодом це підтвердили.

Хлопець з абсолютним слухом грав в оркестрі на скрипці, проте раптово у нього почалися болі в руці. Юрію ставили різні діагнози, але допомогти ніхто не міг, і з часом йому довелося відмовитися від гри на інструменті.

«Мені здавалося, що моє життя закінчилося … Але я сказав собі: «Можливо, я можу допомогти собі, використовуючи слух?» Почав робити музичні аранжування та заробляти таким чином. Я чую те, чого не чують інші. Кожен звук можу переводити в ноти», – розповів учасник проекту «Дивовижні люди».

На шоу для Юрія приготували складне випробування: він повинен був ідентифікувати три музичних твори, проте без звуку, орієнтуючись лише на рухи пальців піаніста. Випробовував учасника відомий піаніст-віртуоз Євген Хмара.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер