<

Як за “лівак” на “Ягодині” перетинають кордон без багатогодинного чекання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 24.10.2016 / Любомль /
Перегляди
1
/ коментарів 5

На митному пункті пропуску “Ягодин” діє окрема черга, де водії можуть проїхати до Польщі без багатогодинного чекання, – пишуть волинські ЗМІ.

Журналісти “КОРДОНу” побували з нічним візитом на міжнародному пункті пропуску “Ягодин” й зафільмували, що там відбувається й як рухаються черги.

За словами тих, хто простояв 12-го та 13-го жовтня в черзі не одну годину, “червоний” коридор того вечора був абсолютно непорушним. У “зеленому” транспорт рухався не швидше. Натомість третя “проплачена” черга запускалася систематично кожні 15 хв по зустрічній смузі або тій, що призначена для авто, які розвертаються, пересуваючись в межах країни.

Хоча у ній можна було знайти й справді осіб, що перетинають позачергово кордон за пільговими посвідченнями (або установленими службою власних критеріях: наприклад, пропускають учасників АТО). Між іншим, це не єдиний шлях, яким “лівак” потрапляє за кордон.

Один із водіїв зазначив, що мусить порушувати правила дорожнього руху через те, що прикордонники перегородили проїжджу смугу й пропускають того, кого їм треба.

“Я в дорозі вже кілька годин, проїхав 700 км. В машині маленька дитина. Їду зустрічною смугою до знаку “СТОП”, бо прикордонники перегородили проїжджу частину там й кажуть об’їжджати сюди”, – виправдовувався чоловік.

“Не на камеру окремі водії пояснили, що тоді головним на “дозорі” був “Салівон”, а загалом відповідальний в наряді та за тим, як рухається черга, той, що на запуску біля шлагбаума – “Лєбєдь”. Від цих двох осіб залежала ситуація з чергою та ціна позачергового проїзду”, – пише видання.

Пізніше, коли впритул підійшли до прикордонників, зрозуміли, що “Салівон” це позивний прикордонника Володимира Салівончика. Від нашої появи він не був в захваті, але намагався поводитись адекватно. Навіть попри те, що ми нахабно заглянули камерою майже в кожне позачергове авто, запитали хто й яким чином перетинає кордон, й тим самим часто ставили прикордонника в незручне становище.

Виявляється, що “Лєбєдь” – це Олександр Лебедюк, прикордонник з чималим стажем роботи. Кажуть, що він постійно, вже років з десять, в зміні займає пост на “воротях до раю”. Адже саме там, біля шлагбаума, насправді може керувати всіма чергами й корумпованими схемами.

Мігранти розповідають, що цієї ночі частина “проплачених” автомобілів тихенько рухалася до шлагбаума ще одним шляхом – поміж фурами. Це ті, хто нібито заплатили по 1000-1500 грн за позачерговий проїзд й найскоріше перетинають кордон. Інші ж, їдуть трохи дешевше на виду у всіх “третьою” чергою. Під час зміни, коли на “брамі” стоїть Лебедюк, поміж вантажівками проводять чи не найбільше “лєвих” транспортних засобів.

“На жаль, згідно чинного законодавтва ми не можемо проводити зйомку режимного об’єкта й опублікувати як працює знаходячись у цьому місці Лебедюк. Але ми можемо попросити відповідні правоохоронні структури зробити це замість нас”, – пишуть журналісти видання.

До речі, з інсайдерських джерел відомо, що стосовно діяльності Салівончика, Лебедюка та деяких інших осіб вже проводилось службове розслідування власною безпекою прикордонної служби. Тоді у цивільному автотранспорті, де прикордонники перебували зі зброєю (що заборонено), виявили чималі суми грошей невідомого походження. Наразі вони й надалі виконують свої обов’язки на цих же посадах.




коментарів: 5
  1. щоб навести порядок на кожній митниці мають бути журналісти і вести зйомку тих всіх корупційних схем! тоді можливо й дійсно престануть “лівак” пускати!!! Але нажаль наші люди такі,що знайдуть як журналісту дати,щоб вмів вимикати камеру(

  2. Усіх прикордонників які стоять на запуску. треба відправля ти в АТО щоб боялися брати хабарі

  3. Щоб налагодити перед вїздом тре камеру поставити! та в онлайн вивести, відповідальних назначити з верхів, щоб працювала постійно.. тоді шось може і зрушиться.

  4. така срань на Ягодині йде уже не перший рік,і пЕвно верхи доре знають що в них робиться на вїзді,але за стільки часу ще нікого не взяли за жирну Ж-опу,значить проплати йдуть значно вище ніж Лебедям і Салівонам,хоч ще ніхто не забрав з собою бабло у півтораметрову яму.Але перш за все треба починати з себе-не треба бути хитро зробленим полішуком

  5. ЯКБИ НІХТО НЕ ПХАВ ГРОШІ,НЕ БУЛО З КОГО І БРАТИ,І НОРМАЛЬНО Б ЙШЛА ЧЕРГА.,А КРАЩЕ УСЮ НАШУ КОНТОРУ ВІДПРАВИТИ НА СХІД,А ТУТ ЗАЛИШИТИ ПОЛЯКІВ ЦІ ПОРЯДОК ЗА ТИЖДЕНЬ НАВЕДУТЬ,ДЕ НАША БРАТІЯ 20 РОКІВ СПРАВИТИСЬ НЕ МОЖЕ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер