<

Волинянин, якого патрульні побили в Любомлі, вимагатиме для них покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:24 | 23.03.2018 / Любомль /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Волинянин Віктор Гуменчук, якого на очах в його маленької доньки та дружини побили інспектори патрульної поліції, вимагатиме для них суворого покарання, адже, з його слів, саме вони спричинили інцидент з бійкою та діяли не в межах власних повноважень та законодавства.

Про це йшлося 23 березня під час судового засідання у Любомльському районному суді.

Нагадаємо, на АЗС «ОККО», яка знаходиться у місті Любомль, патрульні зупинили водія, а згодом, після словесного конфлікту, побили його на очах у дитини. Водій дорікнув в порушенні процедури оформлення адмінматеріалів, на це поліцейський відповів хамством, почав плутатися в законах і нахабно світити в камеру.

Віктора Гуменчука звинувачують в тому, що 26 лютого 2018 року о 21 годині 20 хвилин він вчинив хуліганські дії, висловлювався нецензурною лайкою, погрожував працівникам поліції, шарпаючи їх за формений одяг, та не реагував на їхні зауваження. Відтак, його звинувачують у вчинені адміністративного правопорушення за статтями 173 (дрібне хуліганство) та 185 (злісна непокора працівнику поліції).

Як повідомив суду Віктор Гуменчук, на заправці ОККО на трасі Київ-Ковель-Ягодин, куди він під’їхав на автомобілі разом з дружиною та малолітньою донькою, до нього підійшов працівник поліції та попросив пред’явити водійське посвідчення. Зі слів патрульних, дитина їхала без спеціального крісла на передньому сидінні транспортного засобу.

Втім, як розповів обвинувачений, він відмовився надати йому водійське посвідчення, оскільки обвинувачення були безпідставні, адже інспектору показали, що крісло для дитини в автомобілі було, і його донька сиділа саме в ньому. Тож, зі слів Віктора Гуменчука, в нього попросили документи для встановлення особи.

«Хоч я мав право не надавати йому документи, але я надав йому закордонний паспорт. Інспектор взяв паспорт і пішов до свого автомобіля, де, як виявилося згодом, він склав на мене постанову», – зазначив обвинувачений та додав, що спочатку патрульний перебував сам, а згодом до нього прибув його колега на цивільному автомобілі.

«Згодом він підійшов до автомобіля і показав мені винесену постанову, хоча мені ніхто не пояснив моїх прав, не була надана можливість залучити адвоката, не допитали свідків, також в мене не відбирали письмове пояснення. Коли я відмовився його підписати, працівник самовільно відчинив двері мого автомобіля і почав мене з нього витягати, оскільки хотів обшукати мій автомобіль. Втім, я не дозволив їм цього зробити, адже вони не мали на це права. Вони витягнули мене з машини, шарпали за плечі, використовували проти мене спецзасооби, наносили удари, зокрема ліхтариком по обличчі», – пригадав Гуменчук.

Також він припустив, що інспектор міг перебувати під наркотичними засобами, оскільки його поведінка була надто підозрілою.

Чоловік пригадує, як вже у лікарні, куди його доставили через те, що від спецзасобів в нього пекли очі та ротова порожнина, працівники служби моніторингу вимагали, аби він підписав протокол, який складали без його присутності, до того ж не давали з ним ознайомитися. Втім, він відмовився це зробити. Наступного дня Віктор Гуменчук зафіксував побої та опіки ротової порожнини та сітківки ока.

«Вони застосовували до мене балончик, я практично нічого не бачив. Дружина викликала швидку, яка приїхала через 40 хвилин, я мусив чекати на холоді, оскільки в теплі в мене все пекло», – пригадав обвинувачений.

Своєю чергою, суддя Алла Гайдук зачитала постанову, складену інспектором Управління патрульної поліції Києва Анатолієм Денискіним. У ній йдеться, що на передньому сидінні автомобіля дитина перебувала без спеціального крісла. Також зазначено, що Гуменчук поставив свій підпис і отримував копію постанови.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця