<

В місті Любомль відбулося освячення каплиці УГКЦ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 4.01.2016 / Любомль /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Новий – 2016 рік для життя Луцького Екзархату відкрився знаковою подією, оскільки 2 січня, в Суботу перед Різдвом Христовим, місцевий Архиєрей освятив новозбудовану святиню в честь Успіня Пресвятої Богородиці.

Варто зазначити, що громада УГКЦ в м. Любомль заснована ще в 2010 році, однак часта зміна священнослужителів не сприяла активному розвитку спільноти. Щойно з 2015 року спільними зусиллями отців Євгена Заборожнього (ЧНІ м. Ковель) та Володимира Уляна (адміністратора громади), а також прихожан та жертводавців вдалося отримати земельну ділянку та спорудити святиню. Початок святкування ознаменувало освячення хреста, який споруджений біля церковці, та власне – чину освячення храму. Тексти богослужіння утаємничували молільників у Містерію, учасниками якої вони стали. Зміст архиєрейських молитов тісно переплітався з молитвою царя Соломона (І книга Царів 8, 22-61), в якій він закликає Бога увійти і замешкати у святині і вислуховувати взивання прохаючи, – повідомляє  catholicnews.org.ua

Кульмінацією святкування стала Божественна Літургія, яку очолив Кир Йосафат (Говера) у співслужінні з о. Сергієм Василівом (м. Рожищі), о. Августином Запоточним (ЧСВВ – м. Луцьк), о. Євгеном Задорожнім (ЧНІ – м. Ковель), о. Володимиром Маркевичем (м. Луцьк), о. Богданом Іващуком (с. Положеве) та о. Володимиром Уляном. В урочистості брали участь також численні гості з різних парохій Екзархату.

У своїй проповіді Владика Йосафат наголосив на непересічному значенні вірі для формування людини як особистості. Окреслюючи зусилля людини як в духовному, так і повсякденному житті, проповідник зазначив: «Щоб осягнути високу мету, потрібно завжди почати з малого!». У своїх роздумах архиєрей виокремив два принципові аспекти храму: як середовище поєднання окремих вірних в єдиний Божий народ; а також, як місце преображення людської особи у Божественній Євхаристії.

Закінчилося святкування врученням подячних грамот жертводавцям святині.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер