<

В Любомлі незабаром з’явиться вулиця Олександра Сацюка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 28.04.2016 / Любомль /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Зараз у нас є нові герої, які віддали свої життя за незалежність нашої держави і заслуговують на пам’ять. Одним з таких був мешканець нашої вулиці— Олександр Сацюк», — йдеться у зверненні.

Питання про перейменування винесли на розгляд міської сесії 12 квітня. Депутати ініціативу підтримали і зміни до рішення «Про перейменування вулиць та провулків в місті Любомль» внесли. Відтак, сьогодні ми маємо першу вулицю у нашому місті, що названа на честь полеглого героя,- повідомляє газета «Наше життя».

Нагадаємо, двадцятирічний Олександр Сацюк є наймолодшим нашим земляком, хто віддав життя за наш спокій. Народився хлопець 4 червня у селі Куснища. У Любомльському професійному ліцеї отримав спеціальність «маляр-штукатур», а далі пішов захищати східні рубежі країни у лавах добровольчого спецпідрозділу «Світязь». 29 серпня вони разом із добровольчими батальйонами та військовими ЗСУ залишали Іловайськ, ідучи колоною через гарантований «зелений коридор».

Мирну колону противник засипав нищівним вогнем з артилерії і танків. Заступник командира спецпідрозділу «Світязь» Ігор Дрючан згадує: «У виконаннях поставлених завдань Олександр виявляв справжню рішучість та демонстрував надзвичайну сумлінність і щире прагнення дійти до кінця, тому завжди стояв поруч до бойових побратимів плечем до плеча».

Сьогодні це уже більше, ніж історія, яку буде не соромно розповісти дітям. Це події, що відкрили для нас ще одного українського героя — нашого героя. І надзвичайно приємно усвідомлювати той факт, що людям не байдуже, як називається їхня вулиця, більше того, вони знають і пам’ятають своїх захисників.

Називати вулиці на честь національних героїв закликає й народний депутат Ігор Гузь: «Ми маємо позбутися «решток» комуністичного минулого, зокрема, у назвах населених пунктів, вулиць… Вважаю, що це вагомий фактор для розвитку нашої держави. Ми повинні берегти пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну, та низько вклонитися родинам загиблих і тим, хто повернувся із «пекла» важких боїв на Донбасі».

Повертаючись до перейменування вулиць загалом, варто зауважити, що не усіх «решток» комуністичного минуло вдалося позбутися одразу. На тій-таки сесії також було прийнято рішення про перейменування ще однієї вулиці, яку чомусь робоча група не взяла до уваги раніше. Відтак, перейменуванню підлягала вулиця Паризької Комуни. Керуючись ст. 25, 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи пропозиції депутатів міської ради, було вирішено назвати її Весняною. Серед варіантів також звучала назва «Болотяна», зважаючи на реальний її стан.

Залишається лише сподіватися, що доки побудуються нові вулиці, пам’ять про героїв не згасне, а ініціативних та небайдужих людей стане ще більше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер