<

У селі Вишнів Любомльського району збудують моторик-парк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:33 | 5.03.2019 / Любомль / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У центрі села Вишнів на Любомильщині збудують моторик-парк. Такий задум реалізується у громаді за підтримки народного депутата Ігоря Гузя.

З державного бюджету на нове будівництво з рекреаційної зони із встановленням моторик-парку передбачили 550 тисяч гривень: 250 тис. грн – у 2018 році, решту вже цьогоріч, – йдеться на офіційній сторінці парламентаря у Фейсбуці.

Перший заступник голови Вишнівської ОТГ і автор ідеї Федончук Галина розповіла, що у Вишневі зовсім немає зони відпочинку для молоді. Та й приміщення місцевого клубу замале для цього. Через це, у центрі села, за клубом, планують створити рекреаційну зону з влаштуванням моторик-парку.

Дотепер ця територія пустувала, була захаращена. Там паслися гуси, качки, коні та кози. Власними силами місцевість розчистили. Тепер тут встановлять спортивні конструкції, які розвиватимуть у дітей моторику, вестибулярний апарат, поліпшуватимуть координацію рухів.

“Мають бути і лавки, де мами зможуть відпочивати з дітками і прогулюватися з візочками. Діти зможуть проводити дозвілля. Також у планах – озеленення, створення фотозони”, – розповіла пані Галина.

З її слів, орієнтовна вартість втілення проекту – 1, 3 мільйона гривень. У Вишневі проживає майже півтори тисячі осіб, половина – це молодь. У місцевій школі навчається 240 дітей. “Прораховуємо, що можемо зробити власними силами, що силою громадськості й за допомогою народного депутата”, – підсумувала автор ідеї.

До слова, за чотири роки нардеп Ігор Гузь залучив майже 800 тисяч гривень з держбюджету на розвиток Вишнева. За ці кошти встановили дитмайданчик (80 тис. грн), придбали комп’ютерний клас у школу (100 тис. грн) та меблі в сільський клуб (42,6 тис. грн). А тепер – це ще й облаштування рекреаційної зони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок