<

У одному з озер Любомльщини досі спочиває затонула радянська бойова техніка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:54 | 19.10.2016 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На дні одного з озер Любомльщини, поблизу сіл Сильне та Згорани, досі спочиває затонулий під час навчань за однією версією радянський бронетранспортер, а за іншою – понтон.

Навколо Сильного аж шість озер: Велике Згоранське, Хмільник, Бабинець, Мошне, Лісне, Оріхове. Усі вони з’єднані між собою річками. Частина з них є улюбленими рекреаційними зонами туристів та дітвори влітку, а решта має лиху славу, оповиту легендами та оповідками, й заростає очеретом, – пише Кордон.

Одна з водойм, що знаходиться одразу через сто метрів від Великого Згоранського озера, має форму невеликого калачика, від чого отримало назву Оріхове. З траси його непомітно, воно заховалось у лісових масивах.

Місцеві жителі розповідають, що колись, як в Любомлі було дві військові частини, тут проводили навчання радянські війська. Під час одного з них затонув БТР, якого й досі ніхто не дістав з водойми.

“Справді на дні озера можна помітити машину. Вона досі там є. Сам влітку ниряю з ластами й неодноразово бачив її. Але це не БТР, як всі говорять, а більше щось схоже на воєнний понтон – плавзасіб для втримання на воді важкої бойової техніки та конструкцій, може служити й як тимчасовий рухомий міст для переправи”, – розповів Олександр Лукашук, Згоранський сільський голова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер