<

У Любомльській районній бібліотеці презентували дитячу книгу місцевого автора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 20.02.2015 / Любомль / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

«Хто там скаче?», –  таку оригінальну назву має дитяча книжечка, яку нещодавно цього року випустило Луцьке видавництво «Терен».

Під псевдонімом Герасим Чук заховався автор – любомльчанин Юрій Герасимчук. Це уже третя його збірка для дітей. Вчора у Любомльській районній бібліотеці відбулася презентація цього видання.

На зустріч із поетом у читальному залі зібрались працівники культури, місцеві художники, поети, творчі особистості, а також діти – кращі читачі дитячої бібліотеки, члени клубу «Книголюб», юні таланти, адже уже теж пробують писати перші свої  казочки.

У збірці надруковані українські народні казки в авторській інтерпретації. Усім давно відомі і знайомі «Колобок», «Пан Коцький», «Курочка ряба», «Рукавичка», «Колосок», «Лис Микита», «Вовк та кобила» написані у легкій віршованій формі, з відтінками гумору. Як аналізували учасники заходу, ці твори досить вдалі та доступні маленьким читачам, адже писати для дітей – справа не легка. Потрібно не тільки відчувати їхні уподобання, а й дуже любити малечу.

Одну із них – «Колосок» виразно перед аудиторією прочитала п’ятикласниця Богдана Торба.

Сам же Юрій Герасимчук розповів як починалась його творчість, коли написав перші вірші, що було поштовхом до творення лірики, яка тематика цікавить. Повідав  любомльський поет, що має у своєму творчому доробку і пісенну лірику, зокрема, колискові, про кохання, про природу і мисливство, адже сам лісівник і мисливець Музику підбирає сам, тож на презентації виконав кілька власних пісень під гітару.

Ілюстрації до книжечки малювали молоді художники, родом теж із Любомля – подружжя – Леонід та Марта Подоляки, які нині проживають у Львові.  Цікаві та позитивні малюнки вдало доповнюють тексти і відтворюють дитячу уяву.

IMG_0944
IMG_0949
IMG_0957
IMG_0960
IMG_0964
IMG_0966




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер