<

У Любомлі волонтери-психологи розповідали як пережити війну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 18.11.2014 / Любомль / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У Любомлі відбувся дводенний семінар, який провели волонтери української асоціації «Психологічна служба Майдану». Метою заходу було розповісти та навчити, як допомогти своїм ближнім, постраждалим пережити і сприйняти цей нелегкий для України час воєнного конфлікту на Сході.

У семінарі взяли участь психологи, соціальні працівники, лікарі-педіатри та невропатологи Любомльського району, з якими працювали фахівці асоціації із Києва – Віра Шевченко та Аліса Слюсар. Віра Шевченко – ініціатор та організатор «Психологічної служби Майдану», зокрема,  повідала, як з перших днів спостерігала ситуацію на Майдані, спілкувалася з людьми, які там перебували і як намагалася виводити їх із різних станів. Після цього, власне, і народилася у неї ідея створити асоціацію, зібрати команду психологів-волонтерів, які сьогодні абсолютно безкоштовно працюють і допомагають українцям.

Першого дня гості розповіли про види психологічної допомоги, а саме: роботу з горем (постраждалі і їх сім’ї), роботу з пораненими та волонтерами, роботу з дітьми (як вони сприймають та реагують на новини). Кожен учасник семінару задавав хвилюючі йому запитання, – як спілкуватися із тими, хто повернувся із зони АТО, із дітьми, тато яких нині на воєнному Сході, із сім’ями загиблих, із переселенцями зі Східних областей України, із пересічними людьми, яким важко сприйняти інформацію, новини про воєнні дії у країні. Другого дня відбулися тренінги, практичні заняття, як розвіювати психологічні атаки, як бути міцним і загартовувати дух.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок